امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

دانلود تحقیق سرباره

دانلود تحقیق سربارهدسته: معدن
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 84 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 14

مواد با سایر ناخالصی های موجود در سنگ معدنی آهن مانند سیلیکاتها،کلسیتها و اکسیدها و در کوره واکنش داده و به صورتی ترکییی یکپارچه که به آن سرباره گفته می شود

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

سرباره

در دو دهه اخیر بحث بازیافت و استفاده مجدد از موادکم ارزش و باطله در صنایع مختلف مورد توجه زیادی قرار گرفته است چراکه با این کار علاوه بر حل مشکل زیست محیطی آن عامل ،به جنبه اقتصادی این مسئله نیز توجه می شود..چنانچه می دانیم درکارخانه ذوب آهن جهت جدایش آهن از سایر ناخالصی های موجود در سنگ معدنی آهن از موادی به عنوان کمک ذوب مانند آهک و... استفاده می شود .این مواد با سایر ناخالصی های موجود در سنگ معدنی آهن مانند  سیلیکاتها،کلسیتها و اکسیدها و... در کوره واکنش داده و به صورتی ترکییی یکپارچه که به آن سرباره گفته می شود درآمده وبه خاطر چگالی پایین نسبت به آهن در بالای کوره تجمع می کنند و آهن مذاب نیز به خاطر وزن مخصوص بالاتر در قسمت تحتانی کوره جمع می گردد.در نهایت این دو ازدودریچه مختلف که در بالا وپایین کوره تعبیه شده است خارج می گردند.صنعت فولاد مقادیر بسیار زیادی سرباره تولید می کند.تنها سرباره تولیدی در قسمت کوره بلند 23/0تا1/0تن به ازای تولید هر تن فولاد است.این در حالی است که در سایر کوره های ذوب فلزشبیه قوس الکتریکی و... نیز سرباره داریم.سرباره ها می توانند قسمت زیادی از فضای کارخانه ذوب آهن را اشغال می کند که این نیز می تواند باعث ایجادیک سری مشکلات زیست محیطی از جمله ایجاد گرد وغبار در نواحی شهری گردد.مصارف سرباره ها تاکنون بسیار محدود بوده است .این مصارف شامل استفاده به عنوان لاشه در زیر سازی جاده ها و راه آهن ،ایجاد فرودگاهای صحرایی،ساخت آجر نسوزو...می باشد.البته تلاشهایی جهت استفاده بهینه از سرباره در کشورهای مختلف انجام گرفته است که همه این تلاشها به خاطر غیر اقتصادی و غیر عملی بودن بدون نتیجه باقی مانده است.

سربارة صنایع آهن و فولاد، زباله یا ماده‌ای ارزشمند؟

در فرآیند تولید آهن و فولاد، علاوه بر محصول اصلی، محصولات دیگری نیز تولید می‌گردند كه محصولات جانبی (By-Product) نامیده می‌شوند. در صورت عدم توانایی صنایع فولادی در بازیابی و استفاده از این محصولات، با توجه به حجم تولید بالای آنها، این محصولات مشكلات زیادی را از نظر آلایندگی ایجاد می‌نمایند. از جمله محصولات فرعی تولید آهن و فولاد، سرباره، گردوغبار، لجن، ورق‌های پوسته شده و لایه‌های اكسیدی هستند كه در میان این محصولات، سرباره به سبب میزان تولید بسیار بیشتر در مقایسه با سایر محصولات جانبی، توجه بیشتری را می‌طلبد:

تاریخچه

حدود 350 سال پیش از میلاد مسیح(ع) ارسطو ف یزیكدان یونانی ، از سربارة آهن‌سازی برای التیام جراحت‌ها استفاده نمود. در روم باستان نیز از دانه‌های سرباره برای راه‌سازی استفاده می‌كردند. از آن دوران به بعد كاربردهای دیگری نظیر ساخت موزاییك‌ها و گلوله‌های توپ هم برای سرباره ابداع گردید. با وجود این، با شروع قرن بیستم و توسعه فرایندهای نوین آهن و فولادسازی بود كه استفاده تجاری از سرباره در ابعاد زیاد ، مرسوم شد. امروزه با كمك فرایندهای پیشرفته، از سرباره در بیشتر صنایع سازه ‌ای چون راه‌سازی، سیمان، بلوك‌های ساختمانی سبك، سلختمان‌سازی، بتون‌های ساختمانی، بتون‌های آسفالتی، ماسه‌های خطوط راه‌آهن، پشم سنگ و صنایع شیشه استفاده می‌شود.

تركیب سرباره

در صنایع آهن و فولادسازی، دو نوع سرباره وجود دارد: 1) سرباره كورة بلند (سربارة آهن خام) و 2) سرباره فولادسازی. برطبق تعریف جامعه آزمون و مواد آمریكا (American Society of Testing & Materials) ، سربارة كورة بلند، تركیبی است غیرفلزی كه دارای سیلیكات‌ها و آلومینوسیلیكات‌های كلسیم و سایر عناصر بازی است و در كورة بلند به همراه آهن به صورت مذاب تولید می‌شود. همچنین طبق تعریف این جا م عه، سربارة فولاد سازی، تركیبی غیرفلزی است كه دارای سیلیكات‌های كلسیم، فر یت‌های كلسیم و اكسیدهای آهن ، آلومینیوم، منگنز، كلسیم و منیزیم است و به طور همزمان با فولاد تولید می‌شود.

با توجه به این تعریف‌ها مشخص می‌شود كه این دو دسته سرباره، از لحاظ تركیب شیمیایی اختلاف زیادی باهم دارند؛ سربارة كوره بلند بر خلاف سربارة فولادسازی كه تركیبات متنوعی دارد ، تركیبی نسب تا ً یكنواخت دارد. این یكنواختی تركیب سربارة كوره بلند، سبب ساده‌تر شدن كاربرد آن شده است. در مقابل، وجود تركیباتی نظیر اكسید آهن در سربارة فولادسازی، استفاده گسترده از این محصول را به‌ویژه در صنایع سیمان محدود كرده است.

ویژگی‌های فیزیكی هر یك از این دو دسته ثابت نیست و خصوصیاتی نظیر وزن، انداز ة دانه، ویژگی‌های ساختاری و غیره، بر حسب نوع فرآیند تولید سرباره ، تغییر می‌كند.

سرباره كوره های ذوب فلز، در صورت آسیاب و آماده سازی، ضمن وارد كردن محلول Al2O3، به عنوان منبعی برای تامین آلومین، سیلیكا، آهك و اكسید منیزیم در بار شیشه محسوب می گردند. سرباره های خام، گرچه برای تولید پشم معدنی كاربرد قابل ملاحظه ای دارند به طور كلی از دو دیدگاه كیفیت شیمیایی و فیزیكی برای تولید شیشه مناسب نیستند. از این رو جنبه آماده سازی سرباره ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و برای مصرف در ساخت شیشه تركیب شیمیایی آن باید به شدت كنترل شود، حتی اگر مشخصات فیزیكی آنها (دانه بندی) یكنواخت باشد.

در ایالات متحده سرباره های كوره های ذوب فولاد و آهن، مصارف عمده ای را در شیشه پیدا كرده و سرباره های فسفاته نیز كاربرد محدودی یافته اند.

سرباره ها گستردگی بسیاری دارند و با توجه به تنوع صنعت و نوع مواد اولیه می توانند تركیبات متفاوتی داشته باشند.

سرباره های ذوب آهن عموما" از سیلیس و كلسیم غنی باشند.

سرباره های ذوب مس عمدتا" حاوی آهن و سیلیس می باشند.

در كشوره های متعددی از سرباره ذوب آهن در ساخت شیشه سرامیك و كاشی كف و دیوار استفاده شده است.

سرباره را می توان در آب سرد كرد و هم می توان هوا سرد شده آن را مورد استفاده قرار داد.

آنالیز نمونه ای از سرباره كوره بلند از شركت سهامی ذوب آهن اصفهان به شرح ذیل می باشد:

سرباره كوره بلند بصورت های دانه بندی (مرطوب و خشك) و كلوخه ای تولید می شود و مورد استفاده آن در كارخانجات تولید شیشه و شیشه سرامیك و سیمان (به میزان حداكثر 30% بصورت مستقیم جایگزین كلینگر می گردد.) و عایق های حرارتی و صوتی (پشم و شیشه)، تهیه بتون سبك می باشد.

فلزات داخل سرباره

یک سرباره ایده آل مقادیر زیادی CaO وMnO2 مقادیر متوسطFeOو Al2O3 و SiO2دارد.همچنین یک سرباره ایده آل بایدحاوی MgO و موادآلکانی پایین  باشد.همچنین باید حداقل تغییرات رادر خواص شیمیایی داشته باشد

حجم تولید سرباره

فایل ورد 14 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : سرباره , مواد سربازه , حجم سرباره , سرباره صنایع آهن , فولاد تركیب سرباره , تركیب سرباره , سرباره های ذوب آهن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر